Kerékpáros örökségtúra a Szamos-mentén
2021. augusztus 7.

A PanyolaFesztre érkezők egy különleges programra jelentkezhetnek 2021. augusztus 7-én szombaton. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Középkori Templomok Útja Egyesület szervezésében kerékpártúra indul, melynek célja a szatmári táj felfedezése. A túra a Szamos-menti területek bemutatását célozza, ahol izgalmas és látványos műemlékek sorakoznak egymástól karnyújtásnyira. Nem mindennapi, lélegzetelállító középkori templomokkal találkozhattok, a Szamos árterében megbúvó klasszicista Kölcsey-Kende kúriában pedig ismerhetitek meg a régió természeti sajátosságait. A túra alacsony forgalmú mellékutakon és a 32-es számú Felső-Tisza-vidéki kerékpáros túraútvonalon halad. Ha egy igazán izgalmas és különleges sportos programra vágysz a PanyolaFeszten, jelentkezz a Szamos-menti kerékpáros örökségtúrára.

Indulás:

Gyülekező 8.30 és 9.00 óra között Panyolán a református templom (Panyola, Szamosvég u. 1.) előtt, indulás 9.00 órakor, várható érkezés 16.00 körül.
Útvonal:
Panyola – Fehérgyarmat (12,4 km) – Cégénydányád (8 km) – Gyügye (3 km) – Szamosújlak (2,5 km) – Nagyszekeres (14,1 km) – Fehérgyarmat (12,4 km) – Panyola (13,4 km)
Látnivalók:
  • Cégénydányádi Kölcsey-Kende kúra
  • Gyügyei református templom
  • Szamosújlaki református templom
  • Nagyszekeresi református templom
Étkezés:
Étkezést szervezett formában nem biztosítunk a túra időtartama alatt.
A túra teljes hossza:
57 km
Nehézségi szint:
Könnyű
Költségek:
Szervezett szakvezetést, túravezetést és kerékpáros szervízszolgáltatást térítésmentesen biztosítjuk. A belépődíjak fizetése önköltséges.
Kerékpárbérlés:

Igény esetén a KRESZ előírásainak megfelelő KTM Joy kerékpárokat biztosítunk a résztvevőknek az örökségtúra időtartama alatt, melynek díja 3000 Ft/kerékpár. Kerékpárbérlési szándékát kérjük jelezze a regisztráció során.

Igény esetén ebike bérlésére is van lehetőség a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságtól, melynek költsége 6000 Ft. Ebike bérlési szándékát jelezze az alábbi telefonszámon: +36 70 198 9731

A kerékpárokhoz fejvédőt is biztosítunk. 

Felszerelés:
A KRESZ – előírásnak megfelelő kerékpár és kötelező illetve javasolt felszerelései! Pótbelső.
Szakvezető, túravezető:
Hunyadi Tünde – Fábián Péter
Jelentkezési határidő:

2021. augusztus 6., 12.00 óra a megadott elérhetőségeken 

További információk:

Középkori Templomok Útja Egyesület
e-mail: kozepkoritemplomokutja@gmail.com
telefon: +36 30 446-8383
www.oroksegtura.hu
https://www.facebook.com/oroksegtura 

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendező szervezettel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel. A program változtatási jogát fenntartjuk!