panyola-panyolafeszt-beregi-kerekpar_korturatura-2023

Beregi kerékpár körtúra

BEREGI KÖRTÚRA – Középkori templomok útján

Tekerj a Zöldbe egy kerékpáros örökségkörrel a Panyolafesztről a Felső-Tisza-vidék szívében!

2024. augusztus 3. (szombat) 8:00

Indulás: Panyola Református Templom. 

Teljes hossz 71km. Lehetőség van E-bike bérlésre is!

Részvételi díj 1500Ft/fő

Regisztráció, jelentkezés:

A túrára elsősorban a Panyolafeszten megjelenő fesztiválozókat várjuk, akik nem csak a jól hangzó programkavalkád miatt érkeznek ide, hanem a fesztivál egyik napján szeretnének egy kicsit többet megismerni a környékből. 

Aki viszont csak túrázni indult, zárásképpen mindenképpen kóstoljon bele a Felső-Tisza-vidék legjobb fesztiváljába, ugyanis itt a legjobb programokkal és családias környezettel várják évről évre a vendégeket.

Útvonal: Panyola – Olcsvaapáti (7 km) – Olcsva (3 km) – Vitka (4 km) – Vásárosnamény (4 km) – Tákos (12 km) – Csaroda (6 km) – Márokpapi (8 km) – Tarpa (7 km) – Tivadar (7 km) – Panyola (13 km)

 Térkép megtekintése Google Maps-on

Kerékpár bérlés Panyolán - Klikk a képre

Látnivalók:

  • Vásárosnamény: Hunor Vadászati és Természeti kiállítás
  • Tákos: Református templom és Beregi Tájház
  • Csaroda: Református templom
  • Márokpapi: Református templom
  • Tarpa: Szárazmalom
  • Panyola: Panyolafeszt

Túra teljes hossza: 71 km

Nehézségi szint: Könnyű

Költségek: Részvételi díj 1500 Ft/fő, amelyet a túra napján szükséges megfizetni készpénzes formában a túravezetőknek. A kerékpártúra időtartama alatt szervezett szakvezetést, túravezetést és kerékpáros szervízszolgáltatást biztosítunk, továbbá biztosítjuk a túra teljeskörű szervezését és lebonyolítását. A belépők megfizetése önköltséges.

Kerékpár és e-bike bérlés: Igény esetén a KRESZ előírásainak megfelelő KTM Joy és GEPIDA Alboin 300 kerékpárokat biztosítunk a résztvevőknek az örökségtúra időtartama alatt, melynek díja 3500 Ft a túra teljes időtartamára. KTM és GEPIDA típusú e-bike-ok bérlésére is van lehetőség, melynek költsége 8.000 Ft a túra időtartamára. A kerékpárokhoz fejvédőt biztosítunk. Kerékpárbérlési szándékát kérjük, jelezze a regisztráció során.

Felszerelés: A KRESZ előírásnak megfelelő, megfelelő műszaki állapotban lévő kerékpár és annak kötelező, illetve javasolt felszerelései! Saját kerékpárokhoz pót kerékpár belsőről mindenkinek egyénileg szükséges gondoskodnia.

Szervező: Középkori Templomok Útja Egyesület, Panyola Község Önkormányzata

Szakvezető, túravezetők:

  • Liptákné Juhász Anikó
  • Dobos Péter

Jelentkezési határidő: 2024. augusztus 2. (péntek) a megadott elérhetőségeken.

További információk és jelentkezés:

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt, a rendező szervezettel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem léphet fel. A program változtatási jogát fenntartjuk! A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat részeként, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.