Középkori Templomok Útja c. kiállítás

 

augusztus 5-6. egész nap

Kiállítás a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség jóvoltából.

Szatmár-Bereg, középkori templomokban Magyarország egyik leggazdagabb vidéke, a középkori templomoknak itt olyan sűrű hálózatuk maradhatott fent, amely egyedülálló. Szatmár és Bereg középkori egyházi örökségének egyedi hangulatát idézik a kisméretű templomok, a melléjük épített fa harangtornyok, a gazdagon fennmaradt középkori freskók, a festett karzatok, a díszes kazettás mennyezetek, faragott szószékek. A Középkori templomok útja c. kiállítás a Felső-Tisza-vidék leglátványosabb kulturális és természeti értékeit mutatják be az érdeklődőknek.

 

A kiállítóknál lehet jelentkezni a Középkori templomok útja – Kerékpáros örökségtúrára, ahol testközelből ismerkedhetnek meg a résztvevők a Felső-Tisza-vidék Árpádkori templomaival.

https://www.facebook.com/kozepkoritemplomokutja

Helyszín: Fesztivál tér, kispálya02

 

 

Bemutatkozik Sárospatak település c. kiállítás

 

augusztus 05. péntek 16:00 órától 21:00 óráig

augusztus 06. szombat 14:00 órától 21:00 óráig

 

Sárospatak városát népszerűsíti a vendégtelepülés Tourinform irodája, amely a Városok Falvak Szövetségének közgyűlésén kialakított együttműködés jegyében érkezik Panyolára. Az érdeklődők megismerkedhetnek Sárospatak kulturális és természeti értékeivel, fröccsudvarukban megkóstolhatják a tájegység borait, valamint ízelítőt kaphatnak a vendégtelepülés kézművességéből is a pataki kerámia portékák közt válogatva.

Helyszín: Fesztivál tér, kispálya

 

Megmaradás temploma: Újjászületés 45 év után c. kiállítás

 

augusztus 5- 6. egész nap

A nagygéci Megmaradás Templomát és a Nagygéci Emlékparkot bemutató kiállítás.

Nagygéc Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, közvetlenül a magyar-román határ mellett található aprócska település volt, mára egyetlen család lakja. Az 1970. május 13-án bekövetkezett árvízben ugyanis a falu csaknem teljesen elpusztult, újjáépítését pedig árvízvédelmi okokból nem engedélyezték, a területre történő beköltözést megtiltották. Az erőszakos falurombolás és a szülőfalujukat elhagyni kényszerült lakosoknak állít emléket a 2015-ben elkészült  Nemzeti Emlékhely, amely  Makovecz Imre tervei alapján készült el.

www.nagygec.hu

Helyszín: Fesztivál tér, kispálya

 

Filep Gergő fotói – Fotókiállítás

 

augusztus 05. péntek 18:00 órától 21:00 óráig

augusztus 06. szombat 14:00 órától 21:00 óráig

 

www.facebook.com/filep.gergo.

Helyszín: Filep porta, Szombathelyi u. 15.