Kucu Banda

Táncos Attila a szegedi KucuBanda alapításakor célul tűzte ki a roma kultúrában nagy szerepet betöltő tánc, ének és hagyományos zene megőrzését, és ezek átadását a dallamvilág szerelmeseinek. Fia, Varga Attila örökölte ezt a szenvedélyt, már gyermekkora óta adja a ritmust apja hangja és gitárja alá cajonon, djembén vagy éppen bongón

A zenekar további tagjai Rácz Béla és Tatár Márk énekesek, gitárosok, mindketten az autentikus roma zene hírnökei. Énekel még Varga Panna, aki nem csak hangjával, de hastáncával is elvarázsolja a közönséget. Szabó Borsika virtuóz módon húzza hegedűjét, Burg Balázs teljessé teszi a ritmus szekciót, Gajda Amos pedig szaxofonnal kelti életre a dallamokat. Varga Franciska roma néptáncol, a tánc férfi elemeit pedig Olh Tamás biztosítja, aki egyben fotós, a KucuBanda médiafelelőse.

A zenekar repertoárjában az autentikus roma zenék mellett latinos flamenco dallamok, illetve balkáni beütésű roma zenék is megjelennek Felcsendülnek saját szerzemények, tradicionális roma népdalok és elsöpröer dinamikus, jazzel fűszerezett roma világzene is.