Akik a finom helyi ételekről, italokról gondoskodnak

 

Részletes információ a szolgáltatókról a képek alatti szövegre kattintva olvasható

Édesházikó

Részletek

Közel 20 fajta házi sütemény az almásporlós, szilvalekváros zserbó és házi szörp társaságában A két panyolai barátnő fontosnak tartotta, hogy egyedi, házi készítésű termékkel jelenjenek meg a PanyolaFeszten, amely a település és a nagymamáik ízvilágát idézik meg a süteményen keresztül. Így jött az ötlet 11 évvel ezelőtt, hogy a hagyományos tésztáikkal a nagyobb közönséget is megismertessék. Az első év nagy sikere miatt folytatták tovább. A recepteket édesanyáiktól és a nagyiktól tanulták meg és lesték el, hiszen Panyolán még ma is elmaradhatatlan a vasárnapi asztalról az édes finomság. Régi, tradicionális sütiket kínálnak a mai kornak megfelelően némelyiket már új köntösbe bújtatva. Házi készítésű termékekkel dolgoznak, az alapanyagok a saját kertjeikből, feldolgozásaik, úgy mint a szilvalekvár, aszalványok, dió, méz, tojás. Az idei XIII. PanyolaFeszten is majdnem 30 fajta süteményt kóstolhatnak meg az ide érkezők. Legkedveltebbek a szilvalekvárral, dióval, aszalvánnyal, túróval és mákkal töltött finomságaik.

Szamosparti Nyugdíjas Klub

Részletek

A nyugdíjas klub Filep György vezetésével 1989-ben alakult. A Szamosparti nevet 2002-ben vette fel a jelenleg 13 létszámmal működő társulat. Ekkor alakult meg a csapat saját énekkara, majd három év múlva a színjátszócsoportja. A hagyományőrző egyesület összegyűjtötte a régi nótákat, népdalokat, felelevenítették az elfeledett vidám népi játékokat, farsangi népszokásokat, melyeket nagy örömükre már a fiatalok is átvettek tőlük. Emellett sok helyen nagy sikerrel mutattak be több színdarabot is, sőt a Hagyományőrző Csoportok Találkozóján Társulati Díjjal, illetve Ezüst minősítéssel jutalmazták előadásukat.
Nagyanyáink ételeivel- szatmári töltött káposzta, tőtike, csülkös bableves, salátaleves, szilvaleves, pucu, pép, fonott lekváros fánk, palacsinta, töltött tojáshéj és a panyolai lapcsánka- szívesen kínálják vendégeiket a Panyolafeszten, hagyományőrző lakodalmakon.
A szíves vendéglátás, a gondos munka meghozza gyümölcsét, mert az ízléses étkeket szívesen fogyasztják a vendégeik, melyhez nagyon jó étvágyat kívánnak.

Panyola Önkormányzat

Részletek
Feltöltés alatt…

Kiss & Veress Lak

Részletek

Családunkkal összefogva főzünk minden évben. Nagyon jó hangulatban és remek ízekkel várjuk a fesztiválozókat. A 0. naptól egészen vasárnap délelőttig kínálunk finom fogásokat kedves vendégeinknek! Választékaink: lecsó, vesevelő, töltött káposzta, hurka, palacsinta, lapótya.

Panyolium

Részletek
Feltöltés alatt…

Péter Kálmán

Részletek
házi burgonyachips

Két pofa kajálda

Részletek

vasalt töltött krumplilángos, sült tarjával

A fiatal csapat pár éve még csak külső szemlélője volt a fesztiválnak, aminek a feelingje, hangulata, pörgése teljesen magával ragadta őket. Majd elhatározták, hogy ők is szívesen bekapcsolódnak ebbe a lüktetésbe és hozzájárulnak a fesztivál kulináris élményeihez. Mivel volt egy kis gasztronómiai múltjuk és szerették az ízek kavalkádját, ezért belevágtak az egyszerű grillételek készítésébe, „hagyományos ételek új köntösben”jelszóval. Így született meg a Kétpofa kajálda, ahol két sógor fogott össze, hogy megannyi finomságot kínáljon a PanyolaFeszt vendégeinek. A dizájn pedig, „mivel szeretjük kis hazánkat és annak hagyományait, a nagyszüleink konyháját jelenítjük meg”- mesélte a két fiú.
Mind az ételek, ízek és a hely hangulata remek párosítás, tökéletesen egybevág a fesztivál szellemiségével, így a népszerűséggel sem volt soha gondjuk.

Panyolai Pálinkák

Részletek
Feltöltés alatt…

Lackó- Kuckó

Részletek

vaddisznó pörkölt, őz pörkölt, lapcsánka, kürtőskalács, palacsinta, slambuc

Szamoskér, Szamosszeg

Részletek
Feltöltés alatt…