augusztus 1, 2015 Cikkek, Tábor Nincs hozzászólás

2015 július 24- 30 között megtartásra került a Panyolai kézműves tábor. A tábort a Helyipiac.hu Egyesület szervezte, a tábor ideje alatt a Szatmárnémeti székhelyű Aranykapu Kulturális Egyesület bonyolította a szakmai munkát.

A tábor helyszíne a panyolai Cibere vendégházban volt, ahol a Szatmárnémetiből érkező gyermekek és foglalkozást vezető felnőttek szálláshelye is és a foglalkozások helyszíne is volt.

A panyolai gyerekek napközi tábor formájában használták a tábor helyszínét. A táborozás eredményeképpen a Szatmárnémetiben élő gyermekek és a panyolai gyermekek között szoros barátság alakult ki, miközben számos népdalt tanultak meg a foglalkozások ideje alatt. A kézműves foglalkozások végére minden gyermek elkészítette a saját szatmári makett házát, melynek elkészítéséhez a fafaragást, az agyagozást, a vesszőfonást is alkalmazniuk kellett.

A tábor sikere abban volt leginkább mérhető, hogy a résztvevő gyerekek és kézműves felnőttek is bizakodva néztek a jövőbe, hogy 2016.- ban is legyen megrendezve a tábor.

A tábor finanszírozását a Nemzeti Együttműködési Alap és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő biztosította.

 

 

Written by panyolafeszt